30.06.08
29.06.08
Firinda Mantar
Firinda Mantar
Mantarlari yikiyoruz yada fircasi varsa fircaliyoruz
üzerine biraz zeytin yagi tuz ve karabiber
baska bir baharata gerek yok sadece ama cok lezzetli oluyor , tabiiki zevke göre degisebilir
firin tepsisine diziyoruz . Ben firini en son dereceye getirip en üste atiyorum ve fazla bekletmiyorum . Sonra firindan ciktiktan sonra üzerine isterseniz cacik karabiber ve biraz zeytin yagi cok yakisiyor.
Afiyet Olsun .
Mantarlari yikiyoruz yada fircasi varsa fircaliyoruz
üzerine biraz zeytin yagi tuz ve karabiber
baska bir baharata gerek yok sadece ama cok lezzetli oluyor , tabiiki zevke göre degisebilir
firin tepsisine diziyoruz . Ben firini en son dereceye getirip en üste atiyorum ve fazla bekletmiyorum . Sonra firindan ciktiktan sonra üzerine isterseniz cacik karabiber ve biraz zeytin yagi cok yakisiyor.
Afiyet Olsun .
Sarimsakli Ispanak
Sarimsakli Ispanak
Aslinda bircogumuzun bildigi ispanak kavurmasi ama bazen nedense kendi yemeklerimizi nutuyoruz baskasindan alinca daha baska daha tatli oluyor buda bende böyle oldu .
Esimin arkadasi (Gian Carlo) ve arkadasinin esiyle tanistik ve evi Italyanlar . Cok icten insanlar.
Esime bu tarifi vermis onlar kahvaltilarda bunu yaparlarmis, neyse tarife gelelim. Simdi bizimde kahvalti yada aksamlari aciktigimizda aklimiza gelen en partik aparatifimiz yada Yemeg imiz demeliyim
evet Ispanak artik miktari size kalmis be dondurulmus ispanak aliyorum daha pratik ve $oklanmis
sarimsak iki dis
limon suyu göz karari (1 tatli kasigi)
muskat diger ismi Hint Cevizi- bir cay kasigi ucu kadar cok az yani
ve karabiber
ispanaklari azcik zeytinyagda ceviriyoruz sonra iki sarimsagi eziyoruz icine ilave ediyoruz .
hemen ocagi kapatiyoruz Ispanaklarin rengi yesil yesil kalicak öldürmeyiiiiin ! ! ! !
arkasindan limonsuyu, muskat ve diger baharatlar veee ne diyim ee Nefis bir tat
unutmadan ocaktan alinca mutlaka cig zeytinyag dökün. Sagolsun Gian Carlo tarafindan Zeytin yagimizda Italya-Sisilya 'dan geldi , Izmirde ege tarafinda tanidigimiz yok ne yapalim olsaydi ordan gelirdi . Saka bir tarafa bizim yaglarimiz kadar lezzetli ve güzel bir yag .
Afiyet olsun .
ben minik ekmekcikler arasinda tercih ediyorum , yani ekmek arasinda nefiiiiis oluyor .
28.06.08
Maximilianpark
Pazarda Güzel bir Parka gittik. Harika ciceklerin oldugu bir Parka Maximilianpark http://www.maximilianpark.de/
Bu hafta sonu cok ho$ gecti .
Cumartesi Bowlingdeydik. Eeeee ben kazandim herzamanki gibi ;)
Cok güzel hepsi birbirinden güzeldi ciceklerin . Tabiiki hepsini cekemedim ozaman gezmenin taini cikaramazdim . . .
Bu hafta sonu cok ho$ gecti .
Cumartesi Bowlingdeydik. Eeeee ben kazandim herzamanki gibi ;)
Cok güzel hepsi birbirinden güzeldi ciceklerin . Tabiiki hepsini cekemedim ozaman gezmenin taini cikaramazdim . . .
Sizlere ufak bir bilgi veriyim Burasi ve burasi gibi bir cok yer ,örnegin bir kac ayönce TSM konserine Essen'e gitmistik ve konser alani yine eski bir maden ocagiydi. Adamlar akilli eski binalari yikmaktansa bu bölgeleri Kültür sanat ve park vs. yerler gibi degerlendiriyorlar
Burasi yani Maximilianpark da izgara icin minik kulubeler var kiralayabiliyorsunuz .Cocuklar icin oyun yerleri yeme icme , ve abur cubur icin olanaklar var .
NEkadar güzeller degilmi? ? Güzellikleri görmek icin bakmak gerekiyor :))
Burayi PEmbe yolu , ben oraya gidicem diye hemen hazirlamislar :)) Pembeyi sevdigimi duymuslar Sagolsunlar ;) inanan varmiiiii saka saka
Bu güzelikler sevilmezmi :)?
25.06.08
Kakaolu Zencefilli Kurabiye
Sebzeli MErcimek Corbasi
24.06.08
Azide usulü Iskender
Eldekileri degerlendirmek icin uydurdum .
Biraz et
biraz sucuk ,
biber
ekmek
hepsini kavurdum (tabiiki etleri daha önceden iyice kavurdum )sonrasinda sucuk ve biberleri ekledim ve biraz baharatla süsledim lezzetini.
Sonrasinda ekmekleri yogurdu ve sosunu ayarladim . Hazirlanis da resim cektim ama maalesef acliktan servis yaparken resmini cekmeyi unuttum . Sonra toparlayip ancak böyle cekebildim .
Soslar icin yoogurt ve salca lazim. Salcayi zeytinyagda kavuruyoruz icine arzuya göre tereyag koyabilirsiniz.
Biraz et
biraz sucuk ,
biber
ekmek
hepsini kavurdum (tabiiki etleri daha önceden iyice kavurdum )sonrasinda sucuk ve biberleri ekledim ve biraz baharatla süsledim lezzetini.
Sonrasinda ekmekleri yogurdu ve sosunu ayarladim . Hazirlanis da resim cektim ama maalesef acliktan servis yaparken resmini cekmeyi unuttum . Sonra toparlayip ancak böyle cekebildim .
Soslar icin yoogurt ve salca lazim. Salcayi zeytinyagda kavuruyoruz icine arzuya göre tereyag koyabilirsiniz.
20.06.08
Sandvic -ekmegi
Bazen evde ekmek olmadigi zaman markete gitmek gözümde büyüyor ve kalkip hemen minik ekmekler yapiyorum. (sandvic ekmegi)
en azindan icinde ne oldugunu biliyorsunuz ve daha saglikli
1maya
zeytinyag
biraz süt, biraz su
tuz ve seker
180 derecede 25-30 dk.
Bazen fazla yapiyorum ve vakkumlayip dondurucuyada koyuyorum cok pratik oluyor.
19.06.08
Zeytinli Pogaca
PASTANE Pogacasi
1 kg Un
1 Maya
1 yumurta
300-400 gr margarin
25 gr tuz
50gr seker
yarim cay bardagi sivi yag
yarim c.bardagi süt
2 su bardagi siak su
unu tezgaha döküyoruz ortasini aciyoruz mayayi sicak su ile karistirip ortaya döküyoruz.
Mayaya biraz un ilave ediyoruz ,tuzu sekeri kenardaki una serpistiriyoruz. Daha sonra diger malzemeleride ekleyerek hamuru yoguruyoruz ( ama normal hamur gibi degil avuc icleriyle ovarak yoguruyoruz bu cok önemli)
Not: aslinda bu benim tam Pastane Pogaca tarifi , ama ben bu hamuru böyle pogacalarada kullaniyorum .
Pastane pogacasi
Tarifini yakinda eklerim
16.06.08
Zeytinli Domatesli MAkarna
Malzemeler:
Zeytin
Makarna
Domatez
Maydanoz
Sarimsak
Sivri biber
üzeri icin Parmesan (yoksa kasar veya beyaz peynir )
MAkarnayi haslayin, bir tavaya biraz zeytinyag ve sonrasinda resimde görüldügü gibi domatezleri ,biberi ve sarimsagi ekleyin sonrasinda yagda biraz dönderin hemen arkasindan
makarnayi ilave edin üzerine zeytin ve maydanoz karistirin cok fazla ateste tutmayin Öldürmeyin yaziktir ;) . Vitaminini kaybetmeden ocaktan alin.
Servis yaparken üzerine peynir , Bu tarife en cok yakisan Parmesan olur ama yoksa herhangi bir peynir ...
Ben den bu kadar Afiyet olsun ...
Ekmek Kadayifi (Güya) ;)
Maalesef olmadi .
Gecenlerde Ekmek kadayifi ararken birsayfayla karsilastim
(bizimpastane.blogspot.com) b ekmek kadayifi yapmislar , Curpet'dan (ingiltereden).
Bende Burda (Almanya)alisverise ciktim belki bulurum umuduylaa amaaaaa nerdeee bende en yakin benzeyeni aldim sonuc burda .
Esim tadini begendi olmus "cok yakin bir tad "dedi ama ben begenmedim yani olmadi.
Tamam o kadarda haksizlik etmiyeyim kendime , karamelize olunca serbetide ekliyince tadi biraz benzemedi degil .
Umarim burda bu Curpet den bulurum . Bilen varsa bana yazsin nerde var arkadaslaaaaaaaaar ? ! !
Tarifin kaynagi: bizimpastane.blogspot.com PAylasim icin teskkürler.
08.06.08
Waffeln - Waffle
Waffeln(almanca)- Waffle(ing.)
2 Yumurta
1 vanilya
1kabartmatozu
biraz limon kabugu(kabuk kullanicaginiz zaman dikkat edin Bio alin ilacsiz olmasi lazim )
1,5 yemek kasigi seker
biraz tuz
1,5 s.bardagi süt
birraz siviyag veya tereyag(tereyag cok güzel koku veriyor)
aldigi kadar un
Hepsini karistirin , unu ilave edin kivami kek kivaminda olucak.
Pazardan Bebekler
Bugün kahvaltimizi disarda mis gibi ,citir citir sicak simit ,pogaca beyaz peynir ve cayla yaptik . Aslinda cayi hic sevmem ama nedense simit ve peynirle baska oluyor tadi(yada bana öyle geliyor)
Tabi Türkiyede yasayanlar icin simit cok kolay ulasilabilinen bir yiycek ama burda öyle degil(Almanya'da).Bazi yerler yapiyorlar ama simitmi? yoksa simit taklidi yapan ekmek cinsi birseymi belli olmuyor :))
Sonrasinda pazara gittik.Geziyorduk aaaaa birde baktim bir sürü bebek yatiyorlar bir tezgah üstünde, cok sasirdim (uzaktan gercek sandim yok yaa olamaz dedim) yaklastim tezgahin önüne bir de baktimki bebekleer sanki dondurulmus gercek bebekler gibi . Gözleri , o yüzlerine verilen ifadeler cok gercekciydi.Bir ara aklima cok ilginc seyler geldiii . . . . tüylerim ürpermedi degil ,insanin aklina korku filmlerindeki gibi birseyler gelmiyor degil :O .
Cok uzattim farkindayim
fiyatlarini sordum 100 euro ile 200 arasi fiyatlar , Beklerin saclarida gercek sac .Saticiyla biraz sohbet ettik kendisi yapiyormus bebekleri . Data detayli görmek icin resimlerin üzerlerine tiklayin .
05.06.08
Soganli Sucuk
Biliyorum Sucuk iste diyceksiniz . Ama degisik bir fikir veriririm belki diye ekliyorum .
Kahvaltida degisiklikler iyi oluyor . Bu da kekikli soganli ve biberli sucuk . Isteyen domates de ekleyebilir, bazen domatezi de üzerinde sos gibi yapiyorum oda ho$ oluyor .
Sucuk......... biber........... sogan .........cooook az zeytin yag
Önce sucuklari kavuruyorum sonra digerlerini ayni anda koyuyorum
Umarim begenirsiniz
Yaprak Sarmasi ve Biber Dolmasi
Yarim kilo yaprak(ben paket olarak aldim)
4 sogan
pirinc (ölcmedim)
nane
kirmizi ve karabiber
bibersalcasi
zeytin yag
Soganlari rondada inceltiyorum sonrasinda ocakta önce soganlar ve sonrasinda pirinci ilave edip kavuruyorum ve biraz su ekliyorum yani yarim pisicek kadar .
icerisine baharatlar ekliyorum . Yapraklarin icine ekliyip sariyorum .
Tencereye diziyorum üzerine biraz tuz ve su .
Ben yagsini cigden katiyorum yani pistikten sonra üzerine yesil yesil zeytin yag hmmmmmm daha ne olsun ...
EEE Afiyet Olsun ..
Havuclu Köfte ve Pilav
1 iri havuc ve Taze sogan esliginde köfte .
Klasik köfte yaptim
yani
kiyma
baharatlar
biraz ekmek
sogan ve olmazsa olmaz sarimsak
(ben yumurta ve siviyag kullanmiyorum )
agiz tadiniza uygun bir köfte yapin
sonra onlari kizartin kizarma nin bitmesine yakin icine havuc ve yesil sogani ekleyin .
veeee Afiyet Olsun :))
Pilav Yeni evlenicek yemek bilmeyenler icin yaziyim
1s.bardak pirince 2s.bardagi su
ve yag(isterseniz siviyaglardan isterseniz tereyag ve siviyag)
Ben zeytin yagi ve birazda tereyag ekliyorum
1,5 y.kasigi (tel yada arpa)Sehriyeli cok seviyorum
yagi tenreceye koyuyoruz erimeye baslayinca sehriyeden i1,5y.kasigi kadar icine atiyoruz(ben ölcerek yapmiyorum)
sonra onlar kizarmaya renk degistirmeye baslayinca pirinci ekliyoruz Pirinci güzelce yikiyoruz taaaaaaki berrak bir su oluncaya kadar. Sonrasinda pirincleride kavuruyoruz ve kavurma isi bitince
suyunu ekliyoruz ve biraz kaynamaya baslayinca altini kisit atese ayarliyoruz veeee pismesini bekliyoruuz . Afiyet Olsun Efendim ;)
Klasik köfte yaptim
yani
kiyma
baharatlar
biraz ekmek
sogan ve olmazsa olmaz sarimsak
(ben yumurta ve siviyag kullanmiyorum )
agiz tadiniza uygun bir köfte yapin
sonra onlari kizartin kizarma nin bitmesine yakin icine havuc ve yesil sogani ekleyin .
veeee Afiyet Olsun :))
Pilav Yeni evlenicek yemek bilmeyenler icin yaziyim
1s.bardak pirince 2s.bardagi su
ve yag(isterseniz siviyaglardan isterseniz tereyag ve siviyag)
Ben zeytin yagi ve birazda tereyag ekliyorum
1,5 y.kasigi (tel yada arpa)Sehriyeli cok seviyorum
yagi tenreceye koyuyoruz erimeye baslayinca sehriyeden i1,5y.kasigi kadar icine atiyoruz(ben ölcerek yapmiyorum)
sonra onlar kizarmaya renk degistirmeye baslayinca pirinci ekliyoruz Pirinci güzelce yikiyoruz taaaaaaki berrak bir su oluncaya kadar. Sonrasinda pirincleride kavuruyoruz ve kavurma isi bitince
suyunu ekliyoruz ve biraz kaynamaya baslayinca altini kisit atese ayarliyoruz veeee pismesini bekliyoruuz . Afiyet Olsun Efendim ;)
Abonnieren
Posts (Atom)